Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΙΩΤΙΚΑ Μασουράκια

Ένα πολύ χαρακτηριστικό γλυκό της ΧΙΟΥ, που έχει κάνει θραύση κι έχει κλέψει άπειρες καρδιές!

Υλικά:

750 γραμμάρια κρούστας
1,5 ποτήρι ζάχαρη που ανακατεύουμε με 0,5 ποτήρι νερό ώσπου να δέσει
3 ποτήρια αμύγδαλο ξεφλουδισμένα(ή το παίρνουμε έτοιμο ξεφλουδισμένο ή βράζουμε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε)
2 ασπράδια χτυπημένα
βανίλια
λεμόνι ξυσμένο
1 κουταλιά λεμόνι στη ζάχαρη (για να μην κρυσταλλιάσει)


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αμύγδαλο στο μπλέντερ.Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο, τα ασπράδια, τη βανίλια και το ξυσμένο λεμόνι και ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει ομοιογενές. Κόβουμε την κρούστα σε μακρόστενα κομμάτια και βάζουμε το μίγμα στη μέση των μακρόστενων κομματιών. Διπλώνουμε λίγο στα πλάγια το φύλλο και μετά το κάνουμε ρολό-μασουράκι.Το βάζουμε στο φούρνο στους 180ο C για μισή ώρα περίπου και μετά το περιχύνουμε με σιρόπι.Εάν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Σημείωση: Αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα, δε βάζουμε τα ασπράδια.

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου