Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Αν μη τι άλλο, η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής αποτελεί λατρεία για αρκετούς!Δεν είναι πολύ καλύτερο να είναι κι αυτή made AT home, από το να πάρουμε το άνθος αραβοσίτου Γιώτης και να την κάνουμε έτσι αγνοόντας τι περιέχει μέσα αυτό το άνθος;!Καλά εντάξει, αν δεν έχουμε όρεξη, οκ, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική και πολύ νόστιμη!Αλλά γιατί να μην τη φτιάξουμε και μόνοι/ες μας?

Ας δούμε λοιπόν!

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Υλικά
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
λίγη βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια
1 κούπα σαντιγύ (προαιρετικά)
Ατομα: Γίνονται 2 κούπες
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 10'

Εκτέλεση
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα, ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα κι ανακατέψτε καλά. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά επί 15'-20', ανακατεύοντας συνεχώς. Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μη μυρίζει το αλεύρι. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο. (Αν η κρέμα γίνει σφικτή, αραιώστε την προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές γάλα και προσθέστε το στην κρέμα. Συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να πήξει. Αν η κρέμα σβολιάσει, περάστε την από λεπτή σίτα ή χτυπήστε τη λίγο στο μπλέντερ). Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη. ΄Οταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μέσα στην κρέμα σαντιγύ(προαιρετικά).Βάλτε τη σε μπολάκια και σερβίρετέ τη κρύα ή χρησιμοποιήστε τη, για να φτιάξετε τούρτες, τρίγωνα, κορνέ ή άλλα γλυκίσματα. Διατηρείται στο ψυγείο 2 ημέρες. Δεν συνιστάται να βάλετε την κρέμα στην κατάψυξη.Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το αλεύρι με κορν φλάουρ.
Διαβάσαμε πώς τα λέει η Βέφα μας και τώρα πάμε στην πράξη.Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά-σκεύη στο τραπέζι μας, το οποίο έχουμε καθαρίσει και γενικά έχουμε κάνει χώρο!Στη συνέχεια ακολουθούμε πιστά τη συνταγή!
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα,
ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα κι ανακατέψτε καλά.

Βράστε το υπόλοιπο γάλα

και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ζωηρά.
Σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά επί 15'-20', ανακατεύοντας συνεχώς.
Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μη μυρίζει το αλεύρι. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη.
Εύκολη, ε?Και χρήσιμη και νόστιμη ακόμα και σκέτη!Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου