Πάμε λοιπόν!
ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Υλικά
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κούπες γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
λίγη βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
κανέλα
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 30'
ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Υλικά
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κούπες γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
λίγη βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
κανέλα
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 30'
Εκτέλεση
Βάλτε το ρύζι σε σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίστε 1/4 κούπας γάλα και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε επί 20'. Ρίξτε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου. Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Βάλτε το ρύζι σε σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίστε 1/4 κούπας γάλα και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε επί 20'. Ρίξτε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου. Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Ωραία τα λέει η Βέφα, αλλά να δούμε πόσο ωραία θα είναι στην πράξη...
Μαζεύουμε όλα τα υλικά στο τραπέζι, αλλά και το βιβλίο που λέει τη συνταγή(όχι απαραίτητα βιβλίο, μπορούμε να την τυπώσουμε και από το Ιντερνετ...), αφού καθαρίσουμε το τραπέζι μας και κάνουμε χώρο!ΠΛΕΝΟΥΜΕ χέρια και ξεκινάμε!
Βάλτε το ρύζι σε σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το με λίγο νερό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό.(να φύγει όλο το νερό, να βράσει καλά το ρυζάκι μας!) Στο μεταξύ, χωρίστε 1/4 κούπας γάλα και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου. (Αν σταματήσετε το ανακάτεμα, την κάτσατε!θα κολλήσει και μετά πάλι από την αρχή!)
Τρώγεται και ζεστό και κρύο!Πολύ καλή επιλογή ειδικά αν έχεις παιδάκια, αφού βασίζεται στο γάλα, κάτι που είναι απαραίτητο για όλους μας!Καλή επιτυχία και καλή...απόλαυση!
NJ Casinos - The MJ Hub
ΑπάντησηΔιαγραφήFind the best New Jersey Casinos 파주 출장안마 for the first four months of 2021 익산 출장샵 and 제주 출장마사지 receive a $10 no deposit bonus for slots and table games. Discover the best NJ 영천 출장안마 casinos 속초 출장마사지